Θεατρικές Ομάδες

theatremasks

Β' Θεατρική Ομάδα

Καλούμε ενδιαφερόμενους που θέλουν να γνωρίσουν και να ασχοληθούν ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τον χώρο το θεάτρου να δηλώσουν συμμετοχή στο θεατρικό τμήμα του συλλόγου μας.
Η B’ Θεατρική ομάδα θα συγκροτηθεί με σκοπό την παρουσίαση του έργου ’’Κόκκινα Φανάρια’’ του Αλέκου Γαλανού.
Την προετοιμασία της παράστασης θα αναλάβει η υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοπονήσου, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας και Ηθοποιός, κα Ειρήνη Κανακάκη.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας της παράστασης η ομάδα θα εργαστεί πάνω στις βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης, της αγωγής του προφορικού λόγου/ορθοφωνίας, αυτοσχεδιασμού / κινησιολογίας, μεθόδων συγκέντρωσης και ανταπόκρισης στις απαιτήσεις prima vista ερμηνευτικής απόδοσης κειμένου.
Ο σχεδιασμός της προετοιμασίας θα προσαρμοστεί πάνω στις ανάγκες της ομάδας, που θα διαμορφωθεί.

 

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑΚΑΚΗ
Η Ειρήνη Κανακάκη πτυχιούχος της Νομικής του Δ.Π.Θ. της Δραματικής Σχολής Αθηνών, Atelier Υποκριτικής και Θεατρικών Σπουδών και Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου του Παν/μίου Πελ/νήσου.
Έχει διδάξει υποκριτική, ιστορία θεάτρου, δημιουργική γραφή σε σεμινάρια που φιλοξενήθηκαν σε χώρους τέχνης και σχολές και Αγωγή του Προφορικού Λόγου στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός. Ασχολείται με την πρωτότυπη γραφή, τη διόρθωση, την επιμέλεια και τη μετάφραση κειμένων. Επίσης με την σκηνοθεσία πολιτιστικών εκδηλώσεων και παραστάσεων. Εκδόσεις: «Ανθολόγιο Θεατρικών Μονολόγων Ξένοι Συγγραφείς» (Δωδώνη, 2005. Θαλασσί, 2010. Φίλντισι, 2016) και «Ανθολόγιο Θεατρικών Μονολόγων Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς» (Φίλντισι, 2012) , «Άσε με να καπνίσω το δάκρυ σου» (Πλέθρον, 1996), «7 Συγγραφείς κάνουν βαρελάκια στους τάφους τους» (Πορφύρα, 2008),«Οι γυναίκες που δεν υπήρξαν ποτέ» (ΕΝΤΥΠΟΙΣ, 2013, Μωραΐτης Εκδόσεις, 2016.) και το «Μπαμ Τρελελέ De Deux Femmes…» (Μωραΐτης Εκδόσεις, 2016.) Έχουν παρασταθεί 5 έργα της και έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης με πολλούς χώρους στην Αθήνα και την επαρχία. Το 2014-5 δημιούργησε τον χώρο Γραμμάτων και Τεχνών DUENDE.