ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ’’Εύπολις art’’ 2024

ΘΕΜΑ: Κωμωδία ή θέατρο του παραλόγου

«Δεν γίνεται να βρούμε λύση στο ανυπόφορο, και μόνο το ανυπόφορο είναι βαθιά τραγικό, βαθιά κωμικό, και απαραίτητα θέατρο...»

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΙΟΝΕΣΚΟ

17 Μαΐου ως 26 Μαΐου 2024

Ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού Εύπολις art διοργανώνει το Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων δίνοντας έτσι βήμα σε νέες ομάδες να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε συνθήκες ιδανικές όσον αφορά στο χώρο, στον προγραμματισμό και στην οργάνωση της παράστασής τους.

Το θέατρο παρέχει τον χώρο, την τεχνική υποστήριξη και την προβολή του φεστιβάλ.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Υποβολή πρότασης με αναλυτική αναφορά στους στόχους και τις προθέσεις κάθε ομάδας.

2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι θεατρικές ομάδες.

3. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με θεατρικά έργα της επιλογής τους διάρκειας έως εξήντα (60) λεπτών.

4. Η θεατρική ομάδα πρέπει να προσκομίσει εγγράφως τα πνευματικά δικαιώματα του συγγραφέα του έργου που έχει επιλέξει.

5. Ο μέγιστος αριθμός ηθοποιών επί σκηνής είναι 5 άτομα.

6. Το κόστος συμμετοχής είναι είκοσι πέντε (25,00) euro για κάθε ομάδα. Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται μέσω τραπέζης : (IBAN: GR12017 2093 0005 0930 8824 9867 Τράπεζα Πειραιώς) ή στο ταμείο μας.

7. Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν στο emai: info@eupolis.net ή στην γραμματεία του Φεστιβάλ μαζί με την κατάθεση των χρημάτων. Με τις αιτήσεις συμμετοχής κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει ένα δελτίο τύπου, οπτικό υλικό, (φωτογραφίες,video), σημείωμα του σκηνοθέτη με την υπόθεση του έργου, τα ονόματα των συντελεστών και η διάρκεια της παράστασης. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024.

8. Σε κάθε ομάδα θα παραχωρηθεί δωρεάν η αίθουσα μια τρίωρη πρόβα. Οι επιπλέον πρόβες θα χρεώνονται δεκαπέντε (15,00) euro ανά τρίωρο.

9. Για την τεχνική υποστήριξη προβών και παραστάσεων (φώτα και ήχος) το κόστος είναι είκοσι (20,00) euro ανά πρόβα ή παράσταση.

10. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα διαμορφωθεί από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ ανάλογα με τις συμμετοχές.

11.Βραβεία θα απονεμηθούν στις τρεις πρώτες ομάδες που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1η ομάδα: 8 παραστάσεις

2η ομάδα: 6 παραστάσεις

3η ομάδα: 4 παραστάσεις

12.Οι παραστάσεις των βραβευμένων ομάδων θα ενταχθούν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θεατρικής περιόδου 2024-2025 και θα υλοποιηθούν σε ημερομηνίες που θα συμφωνηθούν με την γραμματεία του Φεστιβάλ. Από την υλοποίηση των παραστάσεων που θα ενταχθούν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα η κάθε ομάδα θα εισπράξει το 50% των καθαρών εσόδων.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων από την κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από καλλιτέχνες του θεάτρου, διακεκριμένους στο αντικείμενό τους.

Η διάρκεια του Φεστιβάλ θα είναι τουλάχιστον ΔΕΚΑ (10) ημέρες , με δυνατότητα επιμήκυνσης αυτού του χρόνου ανάλογα με τις συμμετοχές.

Το Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων αποτελεί έναν πόλο έλξης δημιουργών και θεατρόφιλου κοινού όπου θα κυριαρχεί η φαντασία, η έμπνευση και η αγάπη για το καλό πρωτοποριακό θέατρο.

  • Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Φεστιβάλ ενδέχεται να αλλάξουν σε περίπτωση εκτάκτων συνθηκών.

Πληροφορίες: Γραμματεία του Φεστιβάλ: τηλ. 2155451110 κιν. 6980529535

 

Κατεβάστε την φόρμα της αίτησης συμμετοχής πατώντας στο παρακάτω link και αφού την συμπληρώσετε

μπορείτε να την στείλετε στο e-mail μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

link: FEST_EUPOLIS_2024